Категорії Інформація
Каси Додати подію
01 грудня 2019

Вистава-комедія "Швейк"

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Житомирський академічний український музично-драматичний театр Івана Кочерги
м. Житомир, пл. Соборна, 6

Про подію

Вистава «Швейк» — це велика премьера в нашому місті гастрольного легендарного театру ім. Івана Франка. Славнозвісного роману Ярослава Гашека «Пригоди бравого вояки Швейка».

Багато в чому вона стала можливою завдяки двом неординарним акторським особистостям: Богдану Бенюку (Народний артист України) та Анатолію Хостікоєву (Народний артист України). Саме їх багаторічний творчий тандем спровокував ідею створення вистави про істинну чоловічу дружбу, про доброту та людяність, які не підвладні ані часу, ані будь-яким випробуванням. Завдяки фантазії творців вистави (режисер-постановник М. Гринишин) «оживе» пам’ятник Швейка і ми разом з героями потрапимо до Австро-Угорщини початку Першої світової війни, ви станете учасниками подій роману великого чеського класика. Різних героїв зустріне на своєму шляху Швейк, перш ніж знайде справжнього друга — поручника Лукаша.

Вистава побудована на єднанні всіх можливих у театрі жанрів, але найголовнішим її достоїнством є відверта театральність, імпровізація, що доведена до абсолюту, коли щезає межа між актором і глядачем, коли глядач непомітно для себе стає повноправним учасником подій, неймовірних пригод, ім’я яким — Життя. Цю виставу неможна переповісти, вона кожного разу звучить по-іншому. І не тільки за рахунок імпровізації, а й за рахунок чутливості та розуміння оглядної зали, від якої актори набувають енергію творчості. Не випадково, протягом років, «Швейк» лишається одним з найпопулярніших спектаклів. З його героями знайомі глядачі багатьох міст не лише України, але й Росії, Польщі, Румунії, Білорусії. У 1999 році ця вистава побувала на Міжнародному фестивалі «МІТТЕЛФЕСТ» в Італії, де була визнана не просто кращою, а стала подією форуму.

Тільки один день в місті Житомирі — 1 грудня 2019 року о 19:00 — ШВЕЙК!!!

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код